Thuiswerk advies

Vanuit de overheid wordt vanaf maart geadviseerd om zoveel mogelijk thuis te werken. Dit advies geldt nog steeds en veel bedrijven willen ook in de toekomst flexibeler zijn met thuiswerken.

Thuiswerken in Coronatijd

Vanuit de overheid wordt vanaf maart geadviseerd om zoveel mogelijk thuis te werken. Dit advies geldt nog steeds en veel bedrijven willen ook in de toekomst flexibeler zijn met thuiswerken.

Er kleven uiteraard voordelen en nadelen aan het thuiswerken. Zo gaat het thuiswerken vaak gepaard met de zorg voor de kinderen, het huishouden en allerlei andere randzaken. Het kan als prettig worden ervaren dat er meer tijd en betrokkenheid is voor het gezin, maar het kan ook een grote stressfactor worden als je het gevoel hebt niet meer alle ballen in de lucht te kunnen houden. Het is gebleken dat er een groot risico bestaat dat werknemers thuis veel meer uren werken, omdat zij zich anders schuldig voelen dat ze niet aan hun ‘normale’ uren komen, doordat zij tussendoor gestoord worden. Dit vergoot de kans op overbelasting en burn out. 

Heb je ook het gevoel dat het thuiswerken beter kan worden aangepakt, neem dan contact op met de praktijk.

Klachten

Als gevolg van het thuiswerken kan je te maken krijgen met verschillende klachten. In de media is er veel aandacht voor bijvoorbeeld mentale klachten door de stress van het thuiswerken. Wij bieden de perfecte hulp aan. 

Vermoeidheid

Iedereen is wel eens moe en dit is helemaal niet erg als dit af en toe voorkomt. Het is wel een probleem als dit langere tijd aanhoudt en structureel belemmeringen oplevert in het dagelijks leven. Wij bieden de perfecte hulp aan. 

Burn-out klachten

Wanneer u last heeft van burn-out klachten, is het vaak lastig om nog je dagelijkse activiteiten uit te voeren. Het huis opgeruimd houden, structuur aanbrengen en naar je werk gaan is opeens een vrijwel onmogelijke opgave geworden. Wij bieden de perfecte hulp aan.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Wil je preventief advies om klachten te voorkomen, dan kunnen wij in 2 sessies aan huis komen of online via videobellen, voor advies op maat. Tijdens het eerste bezoek stellen we de werkplek goed in en worden er tips gegeven om klachten te voorkomen. In de tweede sessie komen wij terug om te bespreken welke veranderingen goed zijn bevallen en waar er eventueel nog aanpassingen gedaan moeten worden.

Als er al klachten bestaan starten we met een goede observatie en proberen we de oorzaak van de klachten te achterhalen. We kijken welke klachten er zijn (mentaal/fysiek) en bepalen samen welke interventies er ingezet moeten worden om weer klachtenvrij te kunnen werken.

ergotherapie zandvoort